torstai 28. kesäkuuta 2012

CAP 1144

CAP 1144 (C.praetermissum)
 Tämän  praetermissumin siemet sain syyskuussa 2011 Turkumiitistä. Idätykseen meni päiväkirjan muistiinpanojen perusteella noin 6 viikkoa. Myös sellainen muistikuva on jäänyt päähän, että tämän kanssa olisi taimivaiheessa ollut jotain ongelmiakin. Olisikohan sitten liittynyt raid sähläilyyn vai mihin, ei voi tietää. Pääasia kuitenkin, että kasvi voi nyt hyvin ja siinä on kymmenittäin kukkia ja tuplaten nuppuja.

Tämän kukintaa odotin kovasti, koska silmiini oli piirtynyt Fataliin sivuilla oleva kukkakuva. Tutkiessani chiliwikin tietoja tästä lajikkeesta huomasin kuitenkin sivulla olevan kukkakuvan erilaiseksi. Ja todentotta omistani aukesi chiliwikin mukaiset kukat. Haulla löysin myös Fataliin sivuilta tähän täsmäävän kuvan. Mikäköhän sitten lienee tarina näiden kukkien takana ja jos tämä on CAP 1144, niin mikä tuo toinen on?












Toiset ne avautuu enemmän. CAP 1144 (C.praetermissum)




Edit: Tiemuh mainitsi kommenteissa, että tällä lajikkeellä olisi kukissa paljonkin eroja ja, että Fataliin kuva olisi vain hyvin erilaisesta kukasta. Aloin tarkkailla kasvia tarkemmin ja aina silloin tällöin törmää hyvin samalla tapaa muodostuneisiin kukkiin (kuva alla). Väri on kuitenkin toistaiseksi ollut kaikissa sama, kuin itse kuvaamissani. Liekö sitten tosiaan kyse vain valaistusolosuhteista.

Sakarallinen kukka
Kasvi kokonaisuudessaan. Kasvoi pitkään punkkivapaana ja näyttäisi tuottavan toistasataa podia.

2 kommenttia:

  1. Tämän praen kukissa on vaihtelua jonkin verran. Tuo verkkokalvoillesi piirtynyt Fataliin ottama kukkakuva on sellainen missä on hieman vähemmän tuota purppuraista osuutta ja se vähäkin näyttää jotenkin siniseltä. Olisiko valo olosuhteissa tai jossain muissa olosuhteissa selitystä siihen. No kuva on kuitenkin täysin auki olevasta kukasta. Siinä terälehdet ovat taittuneet taaksepäin ja siksi se näyttää hieman erikoiselta edestä päin katsottuna. Samantapaisen kukan olet itsekin kuvannut tuossa jälkimmäisessä kuvassa, mutta sivusuunnasta.

    VastaaPoista
  2. Tämä kommentti on vaatinut aika paljon pureskelua, mutta viikonlopun kukkia tutkittuani alan myöntymään. Värivirheellisiä kukkia en ole löytänyt, mutta tuollaisia "piikkejä" olen löytänyt joistain kukista. Enpä uskonut, että selitys voisi olla näin mielenkiintoinen. Täytyy jatkaa tutkiskelua.

    VastaaPoista